Vår idé

Human Resources (HR), eller mänskliga resurser, innebär strategiskt och operativt arbete med personalfrågor. Det kan vara omfattande och tidskrävande men är samtidigt en nyckelfaktor i en framgångsrik organisation. En personalstyrka som inte mår bra syns tydligt på prestationerna och i frånvarostatistiken.

Vi på Tenso hjälper företag och organisationer att implementera HR i verksamheten på ett naturligt sätt. Genom adekvata rutiner, effektiv personalpolitik, och klara riktlinjer undviker man förvirring och missnöjda medarbetare. Samtidigt synliggörs satsningarna vilket skapar incitament för organisationen att växa och utvecklas. För att inte tala om vilken positiv bild man förmedlar till omvärlden, sk Employer Branding.

Vårt arbetssätt bygger på beprövade metoder och vi utför alltid en grundlig och genomarbetad analys innan vi ger råd. Med vårt bedömningsinstrument går vi igenom viktiga faktorer som ger oss en uppfattning om vad som måste göras. Vi undviker på detta sätt fallgropar och generaliserade lösningar. Omfattningen av vårt arbete baseras på omfattningen av hjälpbehovet. Enkelt.

Oavsett om Du söker utbildning, konsultation eller rådgivning kan vi hjälpa Dig. Stora som små frågor är välkomna.

Business sale

 • Vi gillar vårt arbete
 • Vi är engagerade
 • Vi utvecklas

Vem vi är

 

 • Med universitetsexamina inom HR och Juridik har vi en bra plattform att utgå ifrån.

   

 • Vi är upphovsmakare till ett unikt webbaserat system för dokumentering och utveckling av arbetsmiljöfrågor.

   

   

   

Historik

Tenso HR-utveckling har funnits sedan 2008. Det startade med en tanke om att tillhandahålla tjänster inom HR och hjälpverktyg på webben. Grundaren Magnus Hellman var en van föreläsare och konsult och hade god erfarenhet av projektledning vid utveckling av webbsystem.

Denna bakgrund visade sig värdefull inför utmaningarna med Tenso HR. Ett otal utbildningar och tjänster har utförts och webbsystemet HR-komplett såg dagsljus år 2009. Arbetet fortsatte och år 2013 kom efterföljaren till HR-komplett som vi kallar samdirekt.se. Vi skalade av några bitar och gjorde samdirekt.se till ett dokumentationssystem med huvudsaklig inriktning mot systematiskt arbetsmiljöarbete. Det gjorde att vi kunde skapa fler och bättre funktioner. Samtidigt fick systemet en ansiktslyftning. Det är mer dynamiskt än sin föregångare och det går att hantera andra frågor än bara SAM. Vi valde därför att pensionera HR-komplett.

Idag har vi experter, konsulter, och underkonsulter, samt många samarbetspartners.

Vår vision

Vi följer alltid vår övertygelse om att att ingenting är omöjligt. Vi har bevisat att det går att genomföra kvalificerade tjänster och skapa professionella produkter utifrån vår kunskap och vårt engagemang. Vårt arbete slutar emellertid inte här utan vi blickar ständigt framåt med nya produkter och tjänster i fokus.

editorial_11227_780x0_proportion